Terug naar overzicht

Rutte begint babbelbox 

Staatssecretaris Rutte kan nog wel wat hulp gebruiken bij de voorbereiding van de nieuwe wet op het hoger onderwijs en onderzoek. Hij heeft daarom een discussieplatform op internet gelanceerd met stellingen waarop iedereen kan reageren.  
 
Rutte zegt zich niet alleen te willen baseren op het overleg met universiteiten- en hogescholenkoepels, werkgeversorganisaties en studentenbonden. Daarom roept hij individuele studenten, docenten, medewerkers, hoogleraren, directeuren en bestuurders op ook hun mening te geven. Bijvoorbeeld over zijn plan om het onderwijs niet meer in opleidingen, maar in brede domeinen als ’talen’, ‘economie’ en ‘zorg’ te organiseren. Verder wil hij graag discussie over medezeggenschap en over de vraag of het wel verstandig is om mbo’ers, ongeacht hun ‘profiel’, tot elke willekeurige hbo-opleiding toe te laten. Bij voldoende animo kan het aantal discussieonderwerpen worden uitgebreid. 
De discussies per stelling lopen zo’n vijf weken. Na afloop zal de staatssecretaris aangeven welke standpunten hij wel en niet kan overnemen.  

Voorzitter Madelein Hofmijster van studentenbond ISO juicht het initiatief van Rutte toe. ‘Het zou vooral aardig zijn als meer docenten hun mening kenbaar maakten, want die mengen zich niet zo vaak in de discussie.’ (HC/HOP)

(Discussieplatform:www.onderwijsdebat.nl/whw/.)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?