Terug naar overzicht

Tweede Kamer voor internationale onderwijsranglijst

Een kamermeerderheid wil dat staatssecretaris Rutte bevordert dat er internationale ranglijsten van hoger-onderwijsinstellingen komen.

Onlangs spraken de onderwijsministers van de EU-landen af dat de prestaties van het hoger onderwijs grotendeels openbaar moeten zijn, maar dat dit niet mag leiden tot rankings. VVD’er Arno Visser vindt dat onzin: ‘Dat is hetzelfde als voor een voetbalwedstrijd afspreken dat het nul-nul blijft, ongeacht het aantal gescoorde doelpunten.’
Rutte heeft geen principieel bezwaar tegen ranglijsten, maar vindt niet dat hij ze zelf moet aanleggen. Op nationaal niveau laat hij dit liever over aan de pers. ‘En ik weet niet of ik een internationale ranglijst kan regelen. Dat was meer iets geweest voor het Europese parlement. Maar die hebben daar een grondwet voor nodig. Ik ga er niet vanuit dat die er snel komt.’ (TdO/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?