Terug naar overzicht

Tweede-Kamerlid Nijs ‘goede meedenker’

Annette Nijs (VVD) maakt een comeback in de politiek. Ze neemt plaats in de Tweede Kamer nu er enkele zetels beschikbaar komen. Eerder liet ze die mogelijkheid aan zich voorbij gaan.

Nijs trad bijna een jaar geleden af als staatssecretaris van hoger onderwijs na een opzienbarend interview met Nieuwe Revu, waarin zij uit de school was geklapt over haar conflicten met OCW-minister Maria van der Hoeven van het CDA. Door dat interview was ze politiek vleugellam en besloot ze in overleg met de VVD-top het bijltje erbij neer te gooien. Mark Rutte volgde haar op.

Arno Visser, VVD-kamerlid en woordvoerder hoger onderwijs, is ‘positief verrast’ dat Nijs terug komt. ‘Ze is voor mij een goede meedenker. Veel van de ontwikkelingen die nu spelen heeft zij in gang gezet.’
Nijs was nog niet voor commentaar bereikbaar. (BB/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?