Terug naar overzicht

VSB-Beurzen uitgereikt 

Het VSB-fonds heeft dit jaar 122 afgestudeerde hbo’ers een beurs voor een studie in het buitenland toegekend. Daarvan gaan er acht naar een student van Avans Hogeschool. De geselecteerden krijgen een bedrag van maximaal 7000 euro.  
 
De VSB-beurs is een volledige schenking. Ieder jaar kunnen hogescholen en universiteiten zelf een selectie maken van afgestudeerden die er voor in aanmerking komen. De beurs is bedoeld als financiering van een aanvullende opleiding of onderzoek. Ook 96 universitaire studenten kregen een beurs.  
Het Verenigd Koninkrijk is, net als in voorgaande jaren, veruit de populairste bestemming. Van de 218 VSB-bursalen zetten er 85 hun studie daar voort. De Verenigde Staten trekken 28 studenten, en Australië 14.  
Maar liefst 58 studenten met een VSB-beurs volgen een bedrijfskundige opleiding. (HC/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?