Terug naar overzicht

De Verdieping zoekt acteurs voor project in Polen

De Verdieping, het studentenpastoraat van Avans Hogeschool, zoekt studenten om samen met Poolse studenten een theaterproductie in Wroclaw te maken. Het werk van de Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer staat daarin centraal.
In 2006 is het honderd jaar geleden dat Bonhoeffer werd geboren in Wroclaw, dat toen Breslau heette en bij Duitsland hoorde. Hij groeide uit tot een verzetsheld tegen het nationaal-socialisme van Hitler. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zat hij in het complot dat een moordaanslag op Der Führer beraamde. Dit mislukte. In 1943 werd hij gevangen genomen, op 9 april 1945 werd Bonhoeffer in het concentratiekamp Flossenbürg opgehangen.
Zijn geschriften en brieven uit de gevangenis zijn uitgangspunt voor het samenwerkingsverband tussen De Verdieping en de Poolse studenten. De Avans-deelnemers nemen gezamenlijk enkele teksten van Bonhoeffer door. Vervolgens is er in de kerstvakantie een reis naar Wroclaw. Daar maken de Poolse en Nederlandse studenten een theaterproductie onder leiding van een professionele regisseur. Ten slotte wordt het stuk in februari 2006 in Wroclaw opgevoerd en geven de studenten een workshop over hun eigen proces en vragen.
Geïnteresseerden kunnen zich opgeven bij Bram Heringa. (KvdL)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?