Terug naar overzicht

Paul Veroude exposeert tijdens Formule 1 in Shanghai

Paul Veroude, werkplaatsmeester bij de kunstacademie in Breda, gaat in oktober een uit elkaar gehaalde Formule 1-wagen exposeren in Sjanghai.

Veroude, die behalve werkplaatsmeester ook kunstenaar is, maakte al vaker installaties van uit elkaar gehaalde auto’s, zogenaamde exploded views. Zijn werk werd tijdens een expositie in Rotterdam ‘gespot’ door iemand die op zoek was naar geschikte kunstenaars om door Formule 1-sponsor Lucky Strike te worden gesponsord.
Veroude is op het moment bezig het kunstwerk te maken. De Formule 1-wagen is inmiddels uit elkaar gehaald. Dit gebeurde in Silverstone in Engeland. In Nederland werkt Veroude nu aan een ophangsysteem voor de onderdelen. ‘Het gaat om meer dan drieduizend touwtjes’, zegt de werkplaatsmeester.
Na de zomervakantie gaat de hele installatie voor een expositie naar Sjanghai, waar op 16 oktober een Formule 1-race plaastvindt. Veroude, een echte fan, zal daarbij aanwezig zijn. Later komen er nog exposities in onder meer Zuid-Afrika en Zuid-Amerika. (PM)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?