Terug naar overzicht

Sint Joostpenning voor Wytske van Keulen

De prijs van de gemeente Breda voor de best afgestudeerde van Academie St. Joost is dit jaar toegekend aan Wytske van Keulen. Zij kreeg de prijs, de Sint Joostpenning en een bedrag van 2500 euro, gisterenmiddag uit handen van de wethouder van cultuur André Adank.
Wytske kreeg de penning voor haar fotoboek. De jury, bestaande uit kunstcritica Sacha Bronwasser, directeur Dingeman Kuilman van de Premsela Stichting voor vormgeving en Academiedirecteur Jules van de Vijver, vond zowel de fotografie als de beeldredactie uitermate sterk.
Voor het eerst is aan de prijs het gebruik voor een jaar van een gastatelier in het voormalige fabriekspand Elektron toegevoegd. Elektron biedt huisvesting aan diverse ateliers, de grafische werkplaats Raaf, Kunstenaars OntmoetingsPlaats KOP en het cultureel platform. De winnares mag het jaar afsluiten met een expositie in Elektron. (FG)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?