Terug naar overzicht

AWT: ‘Stages beter begeleiden’

Hogescholen moeten meer werk maken van stages en afstudeerprojecten. Hbo-docenten dienen daarom meer tijd te krijgen voor de begeleiding van de studenten. En zelf kunnen ze ook wel wat extra scholing gebruiken.
Dat zegt de Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid in een nieuw advies aan de minister van Economische Zaken. Het is één van de aanbevelingen waarmee de AWT de innovatie in het midden- en kleinbedrijf wil versterken.

De AWT stelt ook voor om meer ‘kennisvouchers’ uit te delen, want uit experimenten is gebleken dat zulke tegoedbonnen voor het inhuren van expertise goed werken. ‘Bedrijven stonden zeker niet te springen om met een kennisinstelling in zee te gaan. De voucher gaf vaak de doorslag en was het noodzakelijke smeermiddel’, aldus de AWT.
Deze zomer maakte het ministerie van EZ bekend dat er nog eens zeshonderd kennisvouchers bijkomen, à 7500 euro per stuk, nadat er eerder al vijfhonderd waren verdeeld. (BB/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?