Terug naar overzicht

‘Liever 5000 docenten erbij dan 5000 agenten’

Alle radicalisering ten spijt, voor de multiculturele samenleving is goed onderwijs uiteindelijk belangrijker dan meer blauw op straat.
Bij de opening van het Haagse hogeschooljaar beschuldigde collegevoorzitter Pim Breebaart van de Haagse Hogeschool de regering gisteren van kortzichtigheid. Hij vindt het niet te rijmen dat de regering de radicalisering van de samenleving te lijf wil gaan door het aantal politieagenten te verhogen, terwijl ze met de andere hand het aantal leerkrachten in het basisonderwijs terugschroeft. Er dreigt volgens hem een self fulfilling prophecy: ‘Met enig cynisme weet ik nu wel zeker dat Nederland die agenten in de toekomst extra goed kan gebruiken.’

Breebaart geeft leiding aan de Haagse Hogeschool waarvan de studentenpopulatie voor 35 procent uit allochtonen bestaat – meer dan iedere andere Nederlandse hogeschool of universiteit. (HC/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?