Terug naar overzicht

Lonen ict’ers stijgen flink

De marktwaarde van relatief onervaren ict’ers stijgt snel. Uit onderzoek blijkt dat de beloning van jonge honden in de ict er in de eerste helft van 2005 met maar liefst 16 procent op vooruit is gegaan.
Hert onderzoek van de website www.zibb.nl toont aan dat ict’ers met vijf jaar ervaring gemiddeld een salaris van 37.500 euro ontvangen. Daar krijgen ze nog een flink aantal extra’s bij. Daardoor komen ze gemiddeld op zo’n 43.000 euro. Ter vergelijking: ict’ers met 25 jaar ervaring krijgen gemiddeld 64.000, waarvan grofweg 55.000 euro jaarsalaris is.

Volgens onderzoekers is de marktwaarde van de starters zo gestegen, omdat ze met hun kennis aansluiten op de ict-gebieden waarin op dit moment de meeste vraag is. Daarnaast is de stijging in het salaris het resultaat van duale trajecten. Jonge ict’ers hebben vaak een aantal jaren tegen het minimumloon gewerkt om ervaring op te doen; de eerste lichtingen plukken daar nu de vruchten van.
Over de hele linie steeg de beloning van ict’ers in de eerste helft van 2005 met zeven procent. De verwachting is dat de groei nog niet ten einde is. Vermoedelijk komt de marktwaarde van ict’ers in 2005 tien procent hoger uit dan het jaar daarvoor. (TdO/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?