Terug naar overzicht

Raad van Bestuur gaat vaker met werkvloer praten

De rondetafelgesprekken naar aanleiding van het medewerkerstevredenheidsonderzoek zijn de Raad van Bestuur zo goed bevallen, dat het naar meer smaakt.
Het bestuur wil vaker rechtstreeks contact met medewerkers, ‘onder andere in de vorm van rondetafelgesprekken’. Dat laat de Raad van Bestuur weten in een ’terugkoppeling’ naar het personeel.
Veel medewerkers hadden in het onderzoek laten weten de afstand tussen Raad van Bestuur en werkvloer te groot vinden. Bij het voornemen om vaker rechtstreeks contact te leggen met medewerkers heeft die opvatting een rol gespeeld, zo staat in de terugkoppeling.
In de afgelopen periode zijn zeven rondetafelgesprekken gehouden met veertig medewerkers. Hoewel dat maar een klein percentage van het aantal deelnemers aan de enquête is, vond de Raad van Bestuur die gesprekken toch verhelderend.

Er zijn vier thema’s uit gedestilleerd, die elk in een programma worden ondergebracht: communicatie, kwaliteit van onderwijs, operational excellence en nieuwbouw en werkomgeving. De medewerkers zullen over het vervolg worden geïnformeerd. (FG)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?