Terug naar overzicht

Arie Altena opent Studium Generale kunstacademies

Publicist Arie Altena opent met een lezing op 22 september het Studium Generale 2005-2006 bij de Akademie voor Kunst en Vormgeving/St. Joost. Het thema is ‘Het verlangen naar de werkelijkheid’, waarmee de herontdekking van de werkelijkheid door de kunst behandeld wordt.

‘Een jaar of vijftien geleden droomde men, in kunst en Hollywoodfilm, nog van een lichaamsloze cyberspace, als ultiem symbool van een technologische toekomst, mogelijk gemaakt door computer en communicatienetwerken’, zo schrijft de kunstacademie in haar persbericht. Maar nu die technologische toekomst is gearriveerd, is juist de werkelijkheid terug in de kunst en in het debat. Hoe gaat de kunstenaar hier mee om?
Tot de twee Studium Generale festivaldagen op 8 en 9 februari 2006 worden er verschillende lezingen gehouden om het onderwerp in te leiden. Altena bijt het spits af. Hij schrijft over nieuwe media en kunst voor verschillende tijdschriften en is docent aan de afdeling Interactive Media and Environments van het Frank Mohr Instituut in Groningen en verbonden aan Sonic Arts, Mediamatic en Metropolis M. Meer informatie vind je op zijn weblog: http://ariealt.net.
De lezing op 22 september wordt om 11.00 uur gehouden in Breda, in het auditorium van de kunstacademie aan de Beukenlaan en om 14.00 in de Bossche vestiging van de kunstacademie, in lokaal C002. De lezingen staan open voor alle studenten en docenten van de kunstacademie. (PM)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?