Terug naar overzicht

Consternatie na vals alarm in Den Bosch

Een onterecht alarm vanmiddag aan Avans Hogeschool ‘s-Hertogenbosch, leidt hier en daar tot verontwaardigde reacties.

Rond half een vanmiddag rinkelden via de intercom de alarmbellen. Na korte tijd meldde de speaker: ‘Dit is een test. Blijft u rustig op uw werkplek.’ Maar ondertussen hebben grote groepen personeel en studenten het gebouw via de vluchtweg verlaten.

‘Daar hebben we ruim tien minuten staan wachten zonder dat er informatie ons bereikte of dat er BHV’ers (bedrijfshulpverleners; red.) naar buiten kwamen’, mailt een geschrokken en verontwaardigde Cynthia Streep, docent Mamagement, Economie & Recht. ‘Velen gaan nu na circa vijf minuten op eigen houtje weer naar binnen: denk je eens in wat er gebeurt als er ergens gas hangt of iets dergelijks!’
Zij refereert aan de datum van vandaag: 12 september, een dag na 9-11 waarop enkele jaren geleden de aanslagen in Amerika plaatsvonden.

Het alarm ging af doordat om onbekende redenen een ruitje van een melder stuk ging, zegt Arbo-beleidsmedewerker Marjan Hollaar. ‘Wij moeten dan eerst onderzoeken of er werkelijk iets aan de hand is. Tien minuten wachten is dan niet lang.’
Zij verwerpt de suggestie dat er te weinig BHV’ers in Den Bosch zijn. ‘Ik zou niet durven stellen dat er een absoluut gebrek is aan BHV’ers. Wij zijn volop bezig met het opleiden en bijscholen van mensen.’
Dat grote groepen na het klinken van het alarm door bleven gaan met de lessen en werkzaamheden, verontrust haar. ‘Dat is ernstig. Dat gaan wij nog evalueren.’ (GR)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?