Terug naar overzicht

Docenten in gesprek over competentiegericht toetsen

Veel academies zijn inmiddels gestart met het competentiegericht onderwijs, maar hoe toets je competenties? Over deze vraag organiseren de onmoetingsplaatsen ‘competentiegericht onderwijs en ‘assessment’ samen een bijeenkomst op 29 september.

Elke Oegema, beleidsadviseur bij het Leer & Innovatiecentrum, presenteert dan de uitkomsten van het project ‘opleidingsmodellen’. Haar collega Greta de Wit gaat dieper in op het onderwerp: competenties beoordelen en erkennen.
De bijeenkomst zal erg praktijkgericht zijn.
Tijdens de bijeenkomst wordt gekeken naar de manier waarop verschillende academies het competentiegericht leren en beoordelen hebben opgezet. Deze zogenaamde ‘best practices’ worden in verschillende praktijksessies gedetailleerder besproken. Deelnemers kunnen dan ook beoordelen in hoeverre ze de handvatten uit de andere academies kunnen vertalen naar de eigen praktijk.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan nog: jmm.vanderbruggen-vankorven@avans.nl [MvH]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?