Terug naar overzicht

Innovatievoucher blijvertje

De kennisvouchers voor het midden- en kleinbedrijf worden vaste prik. Dat heeft minister Brinkhorst (Economische Zaken) vandaag in een brief aan de Tweede Kamer bekend gemaakt.

De voucher vertegenwoordigt een waarde van 7500 euro en is bedoeld om kleine ondernemingen innovatiever te maken. Ze kunnen er kennis mee inkopen – met name bij universiteiten en hogescholen – om hun organisatie of productie te vernieuwen. Dit jaar werden er bij wijze van proef in totaal elfhonderd van deze tegoedbonnen door het ministerie van Economische Zaken uitgezet. De eerste vijfhonderd vouchers vonden gretig aftrek bij ondernemers, wat voor minister Brinkhorst en de Tweede Kamer al in juni aanleiding was om te filosoferen over permanente invoering.

Belangenorganisatie MKB-Nederland stelde eerder dit jaar al voor om tweehonderd miljoen euro subsidie vrij te maken voor het project. Minister Brinkhorst, hoewel ook enthousiast, houdt zijn kruit nog even droog: hij maakt op Prinsjesdag bekend hoeveel geld hij voor het project heeft gereserveerd. (TdO/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?