Terug naar overzicht

Instroom deeltijd ‘Management’ in de lift

Het aantal aanmeldingen bij de deeltijdopleidingen van de Academie voor Management en Bestuur (AMB) in Den Bosch vertoont een forse groei.

Bij de deeltijdopleiding Management, Economie & Recht hebben zich dit jaar 35 eerstejaars ingeschreven, tegenover 10 vorig jaar. Integrale Veiligheid piekt naar 26 (vorig jaar 8) en Personeel & Arbeid telt 15 nieuwe studenten (was 12).
Bestuurskunde lift niet mee met de verhoogde interesse voor deeltijdopleidingen: de aanmeldingen zakken naar 4, tegenover 13 vorig jaar. De dalende instroom wordt hier deels gecompenseerd door een aantal zij-instromers in het tweede jaar.
De stijgende interesse is te verklaren door een intensivering van de werving, een goede score bij de evaluaties en de mogelijkheid om op basis van eerder verworven competenties in hogere jaren in te stromen.
De deeltijdopleidingen bij de AMB kennen de eerste twee jaar een gemeenschappelijk programma, dat wordt afgesloten met een certificaat. De daaropvolgende twee jaren specialiseren de vier opleidingen zich. (GR)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?