Terug naar overzicht

Manifestatie over letters, makers en gebruikers

Letters, makers en gebruikers. Daarover gaat zaterdag de manifestatie Backstage aan de AKV/St.Joost in Breda.

Samen met museum de Beyerd heeft de opleiding Grafisch Ontwerpen en het lectoraat Visuele Retorica van de Akademie voor Kunst en Vormgeving/St. Joost de manifestatie Backstage georganiseerd.
Letterontwerpers en –gebruikers geven presentaties uit hun praktijk en lichten toe hoe zij aankijken tegen de verhouding tussen het ontwerpen en het gebruik van letters.
Met de manifestatiereeks Backstage wil museum de Beyerd zich voorbereiden op zijn toekomst als Museum voor Grafische Vormgeving. Backstage verkent deze toekomst achter de schermen, op diverse locaties en steeds in samenwerking met andere personen, instellingen en organisaties. Elke twee maanden, op de laatste zaterdag van de maand.

Gastsprekers zijn onder andere Jan Middendorp (grafisch ontwerper en publicist), Frank E. Boland (letterontwerper en oprichter Dutch Type Library), René Knip (typografisch ontwerper), Wigger Bierma (grafisch ontwerper), Vincent van Baar (Studio Dumbar) en Evelyne Merkx (binnenhuisarchitect). (CB)

Backstage vindt plaats aan AKV/St.Joost, Beukenlaan 1 in Breda. Informatie en aanmelden bij museum de Beyerd, tel: 076-5299900 of debeyerd@breda.nl.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?