Terug naar overzicht

Workshops en pizzasessie over eLearning

Wat wordt bij Avans Hogeschool verstaan onder eLearning? Daarover gaat de Ontmoetingsplaats eLearning op 6 oktober in Den Bosch, georganiseerd door het Leer- en Innovatiecentrum (LIC). Er zijn verschillende workshops en de middag wordt afgesloten met een pizzasessie.

Alle informatie op Blackboard? Leren op afstand? iPod-colleges door Bridget Maasland? Eén virtueel laboratorium? Digitale portfolio’s? eLearning heeft veel verschijningsvormen. Tijdens de bijeenkomst wil het LIC niet alleen naar de toekomst of naar theoretische concepten kijken, maar ook inzoomen op voorbeelden uit de huidige praktijk.
De Ontmoetingsplaats eLearning begint om 15.00 uur met een welkomstwoord door Jan Snijders en een inleiding door Henk van Opstal, beiden medewerkers van het LIC. Daarna kunnen deelnemers kiezen uit verschillende workshops.
Paul Walraven van de Academie voor ICT en Media geeft bijvoorbeeld een workshop over ‘streaming video’. Edwin Melis van de Academie voor de Technologie voor Gezondheid en Milieu gaat in op het virtueel laboratorium: softe vaardigheden aanleren met behulp van Blackboard, kan dat? Ellen Simons van het LIC geeft uitleg over DAREnet, dat toegang geeft tot wetenschappelijke onderzoekspublicaties. De rest van het programma is te vinden op de pagina van het LIC op het Avans Intranet.
Om 17.30 zijn de workshops afgelopen en begint de pizzasessie, waarin de deelnemers op ‘eigen wijze’ in kunnen gaan op het onderwerp.
Opgeven voor deze Ontmoetingsplaats voor Avansmedewerkers kan tot uiterlijk maandag 3 oktober bij Elly Donders, phm.donders-vandenbroek@avans.nl. (PM)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?