Terug naar overzicht

Ex-St.Jooststudenten winnen prijs met ‘zwarte gat’

De fotografen Anouk Kruithof en Jaap Scheeren, in 2003 afgestudeerd aan de kunstacademie in Breda, hebben een fotoprijs gewonnen. Daarmee kunnen zij hun serie ‘Het Zwarte Gat’ in een boek gaan uitbrengen.

Het gaat om de Unique Photograpy Prize die werd uitgereikt op het Photo Festival in Amsterdam, medio oktober. De prijs is in het leven geroepen door HUP Gallery (Amsterdam) en Kwak & Van Daalen (Zaandam) en bedoeld voor fotografen tot en met 35 jaar die series maken die geschikt zijn om er een boek van te maken.
Kruithof en Scheeren onderzochten het fenomeen ‘zwarte gat’. Ze maakten individueel en samen series over onderwerpen als depressiviteit, het heelal, letterlijke zwarte gaten en black-outs. Ze interviewden daarvoor onder meer ervaringsdeskundigen, die vaak ook meewerkten aan de foto’s.
Het boek dat zij mogen uitbrengen wordt 96 pagina’s dik en bevat drie losse pamfletten met uitleg van een sterrenkundige over het zwarte gat in het heelal, maar ook bijvoorbeeld een persoonlijk document van iemand die lijdt aan een depressie. Het boek verschijnt volgens planning medio 2006. (PM)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?