Terug naar overzicht

Flip Bool lector Fotografie

Flip Bool is aangenomen als lector Fotografie bij de Akademie voor Kunst en Vormgeving/St. Joost. Vanaf 1 november gaat hij er enkele dagen per week ‘fotografische standpunten’ onderzoeken.

Bool is hoofd van de afdeling Collecties van het Nederlands fotomuseum in Rotterdam. Hij heeft tal van publicaties en tentoonstellingen op het gebied van beeldende kunst, grafische vormgeving en fotografie op zijn naam staan.
Bool gaat voor Avans Hogeschool onderzoeken op welke manieren fotografen zich tot het medium fotografie verhouden en welke positie zij daarmee maatschappelijk en cultureel kiezen. De resultaten worden gebruikt voor vernieuwing van het curriculum van de opleidingen fotografie. De AKV/St. Joost gaat daarvoor, volgens een persbericht van de kunstacademie, nauw samenwerken met andere fotografie-opleidingen en culturele instellingen, vooral met het Nederlands fotomuseum.
Naast zijn lectoraat blijft Bool drie dagen per week werkzaam als Senior Collecties en Onderzoek bij het Nederlands fotomuseum. Zijn functie als hoofd van de afdeling Collecties wordt door iemand waargenomen.
Het lectoraat Fotografie is het derde lectoraat van de AKV/St.Joost. Sinds najaar 2003 is Hugues Boekraad er lector Grafische Vormgeving en sinds begin dit jaar is Camiel van Winkel er lector Beeldende Kunst. (PM)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?