Terug naar overzicht

IB-Groep heeft moeite met manen

Beurzenverstrekker IB-Groep heeft deze zomer aan enkele mensen met een studieschuld ten onrechte aanmaningen verstuurd. Daarop werd besloten er even helemaal mee op te houden.

Een woordvoerder van de IB-Groep bevestigt dat er fouten zijn gemaakt in juli en augustus. ‘Per ongeluk werden alle afbetalingen van trage terugbetalers afgeschreven op een klein aantal langlopende leningen. Er moeten een paar mensen eventjes heel vrolijk zijn geweest, want die zagen hun studieschuld verdwijnen als sneeuw voor de zon. Tot we er achter kwamen wat er fout ging. Inmiddels is alles weer in orde. Mensen die op aanmaningen zitten te wachten, krijgen in november één acceptgiro met het totaalbedrag dat in de tussenliggende maanden betaald had moeten worden.’
Volgens de Groningse organisatie verloopt het merendeel van de aflossingen gewoon volgens plan. ‘De meeste aflossers betalen gewoon iedere maand op tijd. Daarna krijgen ze een herinnering, en als ze die nog niet betalen volgt een aanmaning. Alleen bij die laatste groep is het misgegaan.’ (TdO/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?