Terug naar overzicht

Late informatie over regeling vakbondscontributie

De informatie aan vakbondsleden over de wijze waarop ze hun contributie fiscaal voordelig door de werkgever kunnen laten verrekenen komt maar mondjesmaat door. Vóór 1 november a.s. moet de verrekening zijn aangevraagd, maar het is de vraag of ieder vakbondslid tijdig zal zijn ingelicht.

De regeling vakbondscontributie vloeit voort uit de caohbo 2005 die pas onlangs is afgesloten. De regeling werd deze week bekendgemaakt. Zoals wij gisteren meldden, hebben de vakbonden aangekondigd hun achterban te informeren. Maar veel tijd is er niet, omdat de vakbondsleden hun aanvraag vóór 1 november bij de werkgever moeten indienen.
De Algemene Onderwijsbond (AOb) heeft beloofd haar leden nog deze week de uitleg en het aanvraagformulier toe te sturen. De Abvakabo daarentegen laat desgevraagd weten alles op alles te zetten om de leden ‘eind deze maand’ een brief te sturen. Van andere bonden is niet bekend of ze hun leden tijdig weten te bereiken. (FG)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?