Terug naar overzicht

Youssef Azghari in debat bij Rondom Tien

Avansdocent Youssef Azghari participeert vanavond in een live tv-debat bij het NCRV-programma Rondom Tien. Onderwerp is de opmars van fundamentalistische moslims in achterstandswijken.

Het tv-programma Rondom Tien constateert dat een jaar na de moord op Theo van Gogh grote groepen moslims zich van Nederland afkeren in de zogenoemde zwarte wijken. Gebukt onder armoede, vaak geen baan en stageplaats, zien vele moslims de islam als veilige thuishaven. Hoe moet Nederland hierop reageren? Deze vraag legt het tv-programma voor aan een keur van deskundigen.

Aan het woord komt Azghari, publicist en docent Social Work en Communication and Multimedia Design. Verder treden in debat bestuurslid Taheri van de streng-religieuze As Soennah-moskee in Den Haag, anti-terreurdeskundige Rob van Wijk, schrijfster Yasmine Allas en de journalist Günter Vanpraet van de Belgische krant Het Nieuwsblad.

Rondom Tien begint om 22.30 uur op Nederland 1 en wordt gepresenteerd door Cees Grimbergen. (GR)

Meepraten op het forum: www.ncrv.nl

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?