Terug naar overzicht

AIM redt digitale stemming medezeggenschapsraad

Dankzij de Academie voor ICT en Media (AIM) kunnen medewerkers van de hogeschool volgende week een digitaal stembureau bezoeken om hun vertegenwoordigers in de Centrale Medezeggenschapsraad te kiezen. Door gebrek aan menskracht en middelen dreigde het uit te draaien op een gebrekkige verkiezing per e-mail.

Verkiezingssoftware was wel beschikbaar, maar de ICT-dienst wilde wegens capaciteitsproblemen geen mensen beschikbaar stellen om de software te installeren en te beheren. Uitbesteden buiten de deur was een andere optie, maar daarvoor was geen geld beschikbaar.
Omdat ook het bemensen van fysieke stembureaus op de verschillende locaties ondoenlijk was, dreigde men te zijn aangewezen op stemmen per e-mail. Daarmee zou strikte geheimhouding echter niet kunnen worden gegarandeerd, aangezien medewerkers van de verkiezingscommissie de mailtjes handmatig zouden moeten verwerken. Het zou bovendien een fraudegevoelige methode zijn.

Jan Woolderink, lid van de huidige medezeggenschapsraad en docent aan de AIM, heeft nu op de valreep samen met zijn collega Arald den Braber een stemprogramma voor heel Avans op de site van hun academie geïnstalleerd. Naar verluidt was het in een halfuurtje gepiept.

Kiezers kunnen op 8, 9 of 10 november terecht op http://aimweb.avans.nl/gmr surfen. Ze vullen hun username en password van hun Avans-account in en ze krijgen de lijst met kandidaten voorgeschoteld. Keuze maken, button STEM aanklikken en klaar is kees. Dubbel stemmen is uitgesloten. (FG)

(Bijgewerkt vrijdag 4 november 9.30 uur.)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?