Terug naar overzicht

Boek over de rol van de documentaire 

Wat is de betekenis van de documentaire anno nu? Het is een van de vragen die wordt behandeld in het boek Documentaire Nu!, dat zaterdag wordt gepresenteerd en waaraan de Akademie voor Kunst en Vormgeving/St. Joost heeft meegewerkt. 
Op de omslag van het boek staat een foto van Niels Stomp, vorig jaar afgezwaaid bij de Post St. Joost-opleiding Fotografie in Breda. De prestigieuze uitgave is een vervolg op een debat over de stand van zaken van de documentaire in de Amsterdamse Balie eerder dit jaar. Dit was georganiseerd door het Nederlands fotomuseum, NAi Uitgevers en de Akademie voor Kunst en Vormgeving/St. Joost. 
In het boek gaan internationaal gerenommeerde auteurs, zoals Jean-François Chevrier, Tom Holert en Olivier Lugon en Frits Gierstberg, in op recente ontwikkelingen op het gebied van de documentaire film en fotografie. 

De presentatie vindt plaats in het Nederlands Architectuurinstituut in Rotterdam en duurt van 14.00 tot 16.00 uur. De Franse kunstcriticus en medeauteur Jean-François Chevrier geeft een lezing. (GR) 

Reserveren: 010-2132011

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?