Terug naar overzicht

Computers en schermen gestolen van open studieplekken

De pc’s en beeldschermen op de open studieplekken op de locatie Lovensdijkstraat in Breda zijn niet meer veilig. Sinds augustus zijn er vijf verdwenen, bevestigt locatiemanager Ernest Smolders desgevraagd.

Voor de technische academies op deze locatie zijn ongeveer dertig open werkplekken beschikbaar voor studenten. Tot nu toe heeft dat nooit tot diefstal geleid. Waarom er nu wel regelmatig spullen worden weggenomen, is voor Smolders ook onduidelijk. De computers en schermen staan vast met kabels, maar die worden gewoon doorgeknipt.
Het is volgens Smolders wel redelijk eenvoudig om van deze open plekken te stelen. Bij het Leer- en Innovatiecentrum (LIC) op deze locatie, waar ook werkplekken zijn, is het veel moeilijker om iets mee te nemen. Er staan onder meer poortjes bij de ingang. Smolders verwacht dat door de diefstal het aantal open werkplekken met pc’s zal afnemen. De gestolen apparatuur wordt in ieder geval voorlopig niet vervangen. (PM)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?