Terug naar overzicht

HBO-raad: concurrerende zorgverzekering

Vandaag zijn partijen het eens geworden over een zeer concurrerende zorgverzekering voor personeel in het hoger beroepsonderwijs. De HBO-raad heeft een polis bedongen die 10 tot 18 procent goedkoper is dan andere aanbiedingen.
Wie de verzekeraar is met wie de deal is gesloten, is nog niet duidelijk. Later vandaag zal de HBO-raad details bekend maken.

Vast staat wel dat de premie zo’n 18 procent lager is vastgesteld dan de aangekondigde nominale premie van circa 1100 euro. Ten opzichte van de meeste collectieve aanbiedingen is de verzekering via de HBO-raad ongeveer 10 procent goedkoper. De hbo-zorgverzkering zal bijvoorbeeld goedkoper zijn dan de collectieve verzekering van de FNV.
Het is de bedoeling dat het aanbod deel gaat uitmaken van de cao-hbo 2006 waaraan momenteel de laatste hand wordt gelegd. (FG)

(Bijgewerkt 25 november 16.15 uur.)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?