Terug naar overzicht

‘Jongleren’ met werk kunststudenten op Keramiekbal

Diverse werkstukken van studenten Keramiek van de kunstacademie worden geshowd op de catwalk tijdens het Keramiekbal, morgenavond in het Provinciehuis in Den Bosch.

Een tegeltableau, enkele organische vormen, gebundelde vazen, twee hoofden en twee kruisbeelden. Dat zijn de inzendingen van enkele vierdejaarsstudenten (en een afgestudeerde) Keramiek van de Akademie voor Kunst en Vormgeving/St. Joost in den Bosch.
De kunstwerken komen niet zomaar ergens te staan of te hangen. Zij worden vrijdagavond geshowed tijdens een ‘keramische catwalkpresentatie’ van choreografe Helma Melis. ‘Ze gaan ermee dansen en jongleren, zo is mij gezegd’, vertelt Alf Kurstjens, hoofd van de werkplaats Keramiek van de kunstacademie.
Onzeker is of alle ingeleverde werken aan het publiek worden getoond. De twee kruisbeelden zijn provocerend te noemen, oppert de werkplaatsbeheerder. Het ene verbeeldt een punker en in de ander zou een Hitler-figuur gezien kunnen worden, zegt hij. ‘Er moet nog een selectie plaatsvinden en er zitten nogal wat CDA’ers in de zaal.’

Het Keramiekbal is een initiatief van de stichting Den Bosch Keramiekstad (DBKS), waarin de Bossche kunstacademie participeert. De organisatie is in handen van het Europees Keramisch Werkcentrum (EKWC) uit Den Bosch.
Staatssecretaris Medy van der Laan zal vrijdag de eerste Nederlandse Keramiekprijs uitreiken tijdens het bal. Naast de prijsuitreiking en catwalkpresentatie staan op het programma: een gastronomisch vier-gangen diner (met serviezen van Versace), de presentatie van het eerste exemplaar van de publicatie ‘The Ceramic Process’ en een swingend feest. (GR)

Entree: 125 euro, dresscode: creative black-tie, aanmelden: info@uniquole.nl

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?