Terug naar overzicht

‘Nederlandse industrie heeft bestaansrecht’

Johannes Collette, lector Industriële Automatisering aan de Academie voor Industrie en Informatica in Den Bosch, houdt op 2 december zijn lectorale rede. Hij gaat in op wat Industriële Automatisering kan betekenen voor de Nederlandse industrie.

Volgens Collette heeft de Nederlandse industrie bestaansrecht. Hij bestrijdt dat Nederland best zonder industrie kan, zoals de Utrechtse hoogleraar Hans Schenk onlangs in de Volkrant beweerde. Collette denkt dat bedrijven die slim omgaan met outsourcing en het inschakelen van partners wel degelijk in Nederland succesvol kunnen zijn. ‘Innovatieve bedrijven die het beste zijn in hun kernprocessen en kansen benutten in de wereld door het bouwen van effectieve ketens, deze bedrijven blijven. Sterker nog: deze ontwikkelingen zorgen voor impulsen voor nieuwe ondernemingen’, aldus Collette.
De rede met als titel ‘Industriële automatisering, automatisch succes voor de Nederlandse industrie’, is voor de bedrijven die de kenniskring ondersteunen, genodigden en alle medewerkers van de academie. De lezing vindt plaats in C002 in Avans Hogeschool ‘s-Hertogenbosch en begint om 15.30 uur. (CB/PM)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?