Terug naar overzicht

Rutte de boer op voor medezeggenschap

Staatssecretaris Rutte gaat studentenbonden ISO en LSVb helpen met de landelijke campagne die moet zorgen voor een betere opkomst bij de verkiezingen voor medezeggenschapsraden. In mei gaat hij in elk geval twee dagen door Nederland toeren. Structureel extra geld voor de ‘landelijke verkiezingen’ geeft hij niet. 

LSVb en ISO hebben Rutte aan hun zijde als het gaat om het verbeteren van de democratie in het hoger onderwijs: de opkomst bij verkiezingen voor inspraakorganen van universiteiten en hogescholen is al jaren bedroevend. Om de bekendheid van het fenomeen te vergroten, pleiten de bonden voor een algemene verkiezingsmaand.  
Tijdens een officieel overleg met staatssecretaris Rutte maakten de bonden bekend dat zij de maand mei zien als de ideale periode voor de campagnes. ‘In die periode worden aan de meeste instellingen nieuwe inspraakorganen gekozen. We willen de universiteiten en hogescholen die in een andere maand van medezeggenschapsraad wisselen verzoeken naar mei op te schuiven.’

Staatssecretaris Rutte vindt het allemaal prachtig, maar schenkt waarschijnlijk alleen een bescheiden bijdrage vanuit de rijksvoorlichting. Voor het overige moeten LSVb en ISO het doen met de 227 duizend euro die de organisaties allebei jaarlijks krijgen van het departement. (TdO/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?