Terug naar overzicht

Academieraad verwerpt businessplan Sociale Studies

De academieraad van de Academie voor Sociale Studies heeft het Businessplan 2006-2009 van de directie afgekeurd. De raad mist een visie die een onderbouwing geeft voor gemaakte keuzes.

In het plan wordt onder meer gesproken over de opzet van kennisteams en een onderzoek naar de mogelijkheid van een nieuwe opleidingsvariant Social Management.
De academieraad heeft het businessplan vandaag in een vergadering met de directie besproken. Behalve een gebrek aan visie geeft de raad in een brief nog eens vier argumenten waarom niet is ingestemd met het plan.

De raad mist aandacht voor de verschillende culturen van de diverse onderdelen van de academie, vindt de maatregelen op het gebied van personeelsbeleid te ad hoc en signaleert dat er geen aandacht is voor de grote afstand tussen de directie en docenten. Verder is er in het document op diverse onderdelen te weinig oog voor kwaliteit: de samenhang in het nieuwe curriculum is soms onduidelijk, de competenties van docenten moeten beter in kaart worden gebracht en de roostering en cijferverwerking kan beter.

De directie snapt de kritiek van de academieraad. ‘We zullen het businessplan bijstellen conform de kritiek en aanpassen op de actuele situatie’, zegt directeur Cees van Dongen. Met dat laatste doelt hij op het besluit om tijdelijk twee adjunct-directeuren aan het management toe te voegen en de academie aan een organisatieonderzoek te ontwerpen. (GR)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?