Terug naar overzicht

Mechatronica krijgt wederom prijs

De opleiding Mechatronica krijgt dit jaar voor de tweede keer een Metopia Award, een prijs voor innoverende projecten in het onderwijs, ingesteld door de beroepsgroep.

22 Eerstejaars zijn dit jaar aan deze opleiding begonnen. Mechatronica combineert werktuigbouwkunde, elektrotechniek en ICT en wordt toegepast in bewegende apparaten, zoals de attracties bij de Efteling. Het gaat om een ‘doorlopende leerroute’, wat wil zeggen dat er een doorstroom voor deze opleiding mogelijk is van vmbo, mbo naar hbo. Avans werkt daarvoor samen met deze scholen. Ook het bedrijfsleven is bij de ontwikkeling en uitvoering van het onderwijs betrokken. Onder meer de Efteling en Kuipers Installaties participeren.
Volgens overkoepelend projectleider Han van Osch blijkt uit de toekenning van de prijs dat Metopia het project Mechatronica blijvend wil ondersteunen. Op 26 januari wordt bekend of Mechatronica de eerste, tweede of derde prijs heeft gewonnen. De geldprijzen variëren van 40.000 tot 60.000 euro. (PM)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?