Terug naar overzicht

Numerus fixus terug bij Fysiotherapie

Voorlopig is de numerus fixus weer terug bij de opleiding Fysiotherapie in Breda. Mei 2006 moet de opleiding dit definitief doorgeven aan ‘Groningen’. De fixus is vastgesteld op 150.

Thieu Schraven, directeur van de Academie voor Gezondheidszorg, waar Fysiotherapie onder valt, verwacht niet dat er geloot hoeft te gaan worden. De numerus fixus komt waarschijnlijk overeen met het aantal aanmeldingen. ‘Dit jaar hadden we, zonder numerus fixus, ook ongeveer 150 eerstejaarsstudenten.’
Samen met andere opleidingen Fysiotherapie is afgesproken om de fixus weer in te voeren, omdat er niet genoeg praktijkplaatsen en werk is voor teveel fysiotherapeuten. Afgelopen jaar werd de fixus niet toegepast omdat de instroom achter leek te blijven. (PM)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?