Terug naar overzicht

Presentatie boek Anouk Paulissen

Het eerste fotoboek van voormalig kunststudente Anouk Paulissen wordt 16 december gepresenteerd. De eerste twee exemplaren worden uitgereikt door Flip Bool, lector fotografie aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving/St. Joost.

Beelden kunstenaar Franck Gribling en Jacques Peeters, oud-directeur van de Bredase kunstacademie, nemen de fotoboeken in ontvangst.
Details, lijnen, vormen en structuren die de natuur in zich heeft, vormen een belangrijke inspiratiebron in het werk van Paulissen. ‘Het intrigeert me hoe ik een detail als onderdeel van een groter geheel zodanig kan vastleggen dat het uit zijn verband wordt gehaald en een op zichzelf staand beeld wordt’, zegt ze op haar website.
Paulissen ontving in 2002 voor haar eindexamenwerk de Gouden Kei Prijs. Deze prijs was bedoeld als aanmoediging van een talentvolle kunstenares na voltooiing van haar studie.

De presentatie van het fotoboek vindt plaats bij boekhandel Fotografia in Amsterdam. Vanaf 17 december is het boek onder andere verkrijgbaar bij Vrije Boekhandel Breda voor 17,50 euro. (MW)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?