Terug naar overzicht

Studium Generale lezingen aan kunstacademie

Kunsthistoricus Jorinde Seijel en docent media en visuele cultuur Wander Eikelboom geven 8 december lezingen in Breda en Den Bosch. De lezingen vinden plaats in het kader van het Studium Generale 2005 – 2006 van de Akademie voor Kunst en Vormgeving/St. Joost.
‘Dial H-I-S-T-O-R-Y en 9-11’ is de lezing die Wander Eikelboom in de kunstacademie in Den Bosch geeft. De lezing gaat dieper in op hoe een catastrofale gebeurtenis betekenisvol verbeeld kan worden in de kunst, zonder dat dit leidt tot een platte en beperkte vorm van realisme.
In Breda geeft Jorinde Seijdel, kunsthistoricus en publicist, de lezing ‘Wilde beelden. De opkomst van amateurbeelden in het publieke domein’. Hierin vertelt ze over de toenemende inmenging van amateurbeelden in de professionele media.
De lezingen maken deel uit van het jaarthema van het Studium Generale ‘Het verlangen naar de werkelijkheid – Documentaire strategieën in de hedendaagse kunst en vormgeving’. De lezing van Eikelboom vindt plaats om 11.00 uur in zaal K87 aan de Onderwijsboulevard 256. In Breda is de lezing om 15.00 uur in het auditorium aan de Beukenlaan 1. (MW)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?