Terug naar overzicht

Boek docent Azghari haalt Amerikaanse krant

Het is bepaald geen alledaagse gebeurtenis. De Amerikaanse krant San Francisco Chronicle publiceerde medio januari een bespreking van het studieboek Cultuurbepaalde Communicatie van Avans-docent Youssef Azghari.

Het boek van de docent Sociale Studies en Communication & Multimedia Design, dat in mei vorig jaar verscheen, behandelt de invloed van de oosterse en westerse cultuur op onze kijk op de wereld.
De grootste krant van Noord-Californië memoreert aan de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh en de aanslagen op 11 september 2001. Die gebeurtenissen hebben een grote impact op Nederland gehad. De laatste vier jaar laten zien dat het land de algemeen geaccepteerde tolerantie op zijn retour is, schrijft professor Manfred Wolf in de kolommen van de Amerikaanse krant.

De recensent stelt dat Azghari een scherp contrast schetst tussen de westerse en moslimcultuur, waar bijvoorbeeld verschillend wordt omgegaan met de inhoud en vorm van een communicatieboodschap. Deze observaties zijn niet nieuw, zegt de recensent, maar het is waardevol om ze van iemand te horen die in beide culturen staat. ‘Deze enigszins versimpelde kijk hoeven we niet zo letterlijk te nemen als Azghari ons voorspiegelt, maar het kan ons helpen de wereld te verklaren waarmee we een conflict hebben.’ (GR)

Klik hier voor het artikel in de San Francisco Chronicle

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?