Terug naar overzicht

Han van Osch deelnemer dictee BN/De Stem

Avansmedewerker Han van Osch doet vrijdag 3 februari mee aan het dictee van BN/De Stem. Het wordt gepresenteerd door Maureen du Toit.

Van Osch doet mee met het dictee, omdat hij het leuk vindt om met taal bezig te zijn. ‘Ik wil kijken hoe ik ervoor sta. Met het Groot Dictee der Nederlandse Taal doe ik altijd mee. Daar bereid ik me nooit op voor. Nu neem ik van tevoren moeilijke woorden en taalregels door’, vertelt de projectleider van de nieuwe opleiding Human Care Technology en beleidsmedewerker bij de Diensteenheid Marketing, Communicatie en Studentenzaken,.
In totaal doen negentig deelnemers mee aan het dictee van BN/De Stem, dat dit jaar voor de vierde keer plaatsvindt. Zij zijn geselecteerd uit de mensen die de taalquiz uit de krant met kerstmis opstuurden.
De eerste prijs is een VIP-arrangement naar Cirque du Soleil, de tweede en derde prijs gewone toegangskaarten voor de circusshow in de Amsterdam Arena. Van Osch schat zijn kansen redelijk in: ‘Als ik me goed voorbereid, ben ik denk ik beter dan de gemiddelde deelnemer’.
Van Osch won in 1987 de quiz Cijfers en Letters. Een verslag van het dictee verschijnt zaterdag 4 februari in BN/De Stem. (MW)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?