Terug naar overzicht

Mechatronica krijgt eerste prijs

Het Mechatronica-project heeft gisteren bij de uitreiking van de Metopia Award de eerste prijs gewonnen, die bestaat uit een bedrag van 60.000 euro. De Bredase opleiding Mechatronica maakt deel uit van het project.

Voor het Mechatronica-project werkt Avans samen met regionale vmbo’s en mbo’s. Die bieden de opleiding ook aan, waardoor er een ‘doorlopende leerroute’ ontstaat. Ook het bedrijfsleven is erbij betrokken.
22 Eerstejaars zijn dit jaar bij Avans aan de opleiding begonnen. Mechatronica combineert werktuigbouwkunde, elektrotechniek en ICT en wordt toegepast in bewegende apparaten, zoals de attracties bij de Efteling.
Volgens overkoepelend projectleider Han van Osch heeft het Mechatronica-project de Metopia Award onder meer gewonnen omdat er zoveel partijen bij zijn betrokken.
De Metopia Award is een prijs voor innoverende projecten in het onderwijs, ingesteld door de beroepsgroep. Vorig jaar won het Mechatronica-project ook een prijs.
Van het geld gaat de opleiding onder meer apparaten aanschaffen. (PM)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?