Terug naar overzicht

Surf-internet nu nog sneller

Hogescholen en universiteiten kunnen dankzij het nieuwe netwerk Surfnet6 nog sneller internetten. De instellingen kunnen gebruik maken van ‘lichtpaden’ die goed zijn voor een verbinding van tien gigabits – grofweg de inhoud van twee dvd’s – per seconde.

De techniek die voor Surfnet6 wordt benut, geldt volgens de stichting Surf als internationaal uitzonderlijk. Lichtpaden maken geen gebruik van routers, maar koppelen computers rechtstreeks aan elkaar. Daardoor is de techniek bij uitstek geschikt voor de transfer van enorme hoeveelheden data, zoals videobeelden van topkwaliteit.
Surfnet6 is deels betaald met geld uit de aardgasbaten. De stichting Surf denkt dat de toename van het internetverkeer voor de komende jaren nu eenvoudiger kan worden opgevangen. (TdO/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?