Terug naar overzicht

‘Verlangen naar de werkelijkheid’

Hoe kan de verhouding tussen kunst media en realiteit geconceptualiseerd worden? Kunstenaars, ontwerpers, critici en theoretici geven hun opvattingen hierover tijdens het jaarlijkse festival van het Studium Generale van de kunstacademie.

De titel van het festival is: ‘Het verlangen naar de werkelijkheid: documentaire strategieën in de hedendaagse kunst en vormgeving’. In het programma staat de aandacht voor documentaire kunstvormen centraal.
Het tweedaagse festival is op 8 februari bij de kunstacademie in Breda. Kunstenaars als Flip Bool, lector fotografie en fotografe Lidwien van de Ven treden op. Het avondprogramma bestaat onder andere uit de films ‘The Idiots’ van Lars von Trier en ‘Lap Rouge’ van Lodewijk Crijns.
Op 9 februari is het festival bij de kunstacademie in Den Bosch. Hier leveren onder andere Camiel van Winkel, lector beeldende kunst, en componist Merlijn Twaalfhoven een bijdrage. De middag wordt afgesloten met een optreden van de band De Rotte Herders.

Het festival is gratis bij te wonen. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor bezoekers van buitenaf. Reserveren kan via het nummer: 073 629 54 60. (MW)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?