Terug naar overzicht

‘Accreditatiestelsel hoger onderwijs te streng’

Volgens voorzitter Karl Dittrich van accreditatieorganisatie NVAO leidt de harde lijn die hij bij de keuring van het hoger onderwijs moet volgen tot ongewenst defensief gedrag van hogescholen en universiteiten.

‘Na elk negatief oordeel gaat er een golf van angst door het hoger onderwijs. Daardoor wordt iedereen nog voorzichtiger dan hij al was’, aldus Dittrich.
Opleidingen die niet door de accreditatie komen, hebben nauwelijks reële herkansingsmogelijkheden. In een interview met het Hoger Onderwijs Persbureau (te lezen in Punt 11 die morgen verschijnt) wijt Dittrich dit aan het ‘machogedrag’ van de Tweede Kamer bij de totstandkoming van de accreditatiewet.
In het eerste accreditatiejaar heeft de NVAO bijna 400 bachelor- en masteropleidingen goedgekeurd. Naar verwachting tien tot veertien opleidingen redden het niet. (Tdo, HC/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?