Terug naar overzicht

Gezocht: fietsen voor Afrika

Heb je nog een oude fiets in de schuur staan die je nooit meer gebruikt? Lever hem dan in bij het Platform Duurzaam Breda. Dat verzamelt oude fietsen en bruikbare fietswrakken en verscheept ze naar Zuid-Afrika. Ook zoekt het platform vrijwilligers om de wrakken te demonteren en de container met fietsen te vullen.

In Zuid-Afrika is een grote behoefte aan fietsen, aldus het platform. Het vervoer te voet naar scholen, werkplaatsen en ziekenhuizen kost soms uren. Vervoer met taxibusjes neemt gemiddeld 40 procent van het gezinsinkomen in beslag, is in de flyer te lezen.
Avans Hogeschool participeert in het Platform Duurzaam Breda. Marion Verhoeven, docent aan de Academie voor de Technologie van Gezondheid en Milieu, is een van de leden van het platform.
Fietsen aanmelden of je als vrijwilliger aanmelden kan op werkdagen tussen 12.15 en 13.15 uur op 076-5143967. Fietsen inleveren kan op zaterdag 11 maart van 10.00 tot 14.00 uur aan de Mijkenbroek 2 in Breda. (SW)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?