Terug naar overzicht

Han van Osch wint BN/De Stemdictee

Avansmedewerker Han van Osch won zaterdag het BN/De Stemdictee. Aan het dictee, voorgelezen door SBS6-presentatrice Maureen du Toit, deden zeventig individuele deelnemers en groepen leerlingen van middelbare scholen mee.

Van Osch had tien fouten. Als prijs heeft hij een VIP-arrangement voor Cirque du Soleil en een trofee gekregen. ‘Ik was er helemaal beduusd van’, reageert de winnaar. ‘Dat kun je ook wel zien aan hoe ik op de foto sta in BN/De Stem. Ik dacht wel dat ik het er redelijk vanaf zou brengen, maar je bent toch één van de velen die dat denken. Ik had niet verwacht dat ik zou winnen. Dit smaakt wel naar meer. Ik denk dat ik volgend jaar probeer aan het het Het Groot Dictee der Nederlandse Taal mee te doen.’
Volgens de deelnemers was het een moeilijk dictee. Presentatrice Du Toit in BN/De Stem: ‘Het was een pittig dictee met veel instinkers. Woorden als gejeremieer lijken eenvoudig, maar als je ze moet opschrijven zijn ze moeilijk.’
Han van Osch, projectleider van de nieuwe opleiding Human Care Technology en beleidsmedewerker bij de Diensteenheid Marketing, Communicatie en Studentenzaken, is graag met taal bezig. In de jaren ’80 deed hij mee met de ‘Europaquiz’ en hij won ‘Cijfers en Letters. Van Osch werd hierover onlangs door Punt geïnterviewd. Het is te lezen in de Punt die nu in de bakken ligt. (PM)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?