Terug naar overzicht

Lex Polman wordt hoofd P&O bij de NHTV in Breda

Manager Personeelszaken Lex Polman verlaat per 1 maart Avans Hogeschool. Hij wordt hoofd P&O bij de NHTV internationale hogeschool in Breda. Zijn functie als manager was overbodig geworden door de aanstelling van een directeur human resource management.

Volgens Polman was het te verwachten dat er één directeur human resource management bij Avans zou komen, maar de besluitvorming verdient volgens hem ‘geen schoonheidsprijs’.
Personeelszaken had min of meer drie leidinggevenden. De directeur van de dienst (Marc Hoornick), een stafdirecteur human resource management (Teun van Beusekom) en een manager personeelszaken (Lex Polman). De stafdirecteur is onlangs vertrokken. Zijn functie werd niet meer ingevuld. In plaats daarvan besloot de Raad van Bestuur om de dienst uit te breiden met een tweede directeur, zodat het deelgebied human resource management maar één leidinggevende zou hebben. Dit werd Dick te Broekhorst. Polman kwam er niet voor in aanmerking. ‘Er werd geworven onder de laag van directeuren van Avans.’
Hij vindt de stap om één leidinggevende aan te stellen logisch. ‘Met drie leidinggevenden kun je niet werken, dat zagen we al vrij snel in.’ Hij vindt het wel jammer dat hij niet bij die besluitvorming is betrokken. ‘Het is begrijpelijk dat in een veranderende organisatie structuren aangepast worden. Ik denk wel dat die veranderingen beter met de werknemers besproken moeten worden.’
Door de aanstelling van een directeur human resource management werd onduidelijk wat Polman zou moeten gaan doen. ‘Aangezien ik mijn carrière liever in eigen hand houd, heb ik besloten elders te solliciteren. Ik ben blij dat ik bij de NHTV kan beginnen. Deze school is wat kleiner, maar zit duidelijk in de lift.’ (PM)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?