Terug naar overzicht

Medewerkers ‘schreeuwen’ om persoonlijke intranetportal

Medewerkers willen een eigen portal op intranet, waarop alleen informatie staat die voor hen belangrijk is. Dat blijkt uit de brainstorm over het interne communicatieplan van Avans die 8 februari werd gehouden.

De aanwezigen, verantwoordelijk voor de communicatie binnen academies en diensten, zijn blij met deze eerste stap. Al zijn er nog hobbels te nemen.
De belangrijkste kritiek werd geuit op intranet, waarop benodigde documenten vaak niet te vinden zijn. Pabo-directielid Yvonne Aronson: ‘Als de Raad van Bestuur heeft besloten die en die nota aan te nemen, denk ik: fijn dat ik het weet, maar waar kan ik die nota vinden?’
Bovendien wordt iedereen overstelpt met – soms onnodige – informatie. Patricia van Donzel van Sociale Studies: ‘Bij ons schreeuwen ze om en gepersonifieerde portal.’
De projectgroep zou een ‘best practice’ in het plan moeten opnemen, meent iemand. ‘Als je een academie kent waar de interne communicatie goed verloopt, kun je laten zien welke tools ze gebruiken.’

Aanzet voor de discussie was het communicatieplan van het projectteam interne communicatie. Daarin staat onder meer dat er meer persoonlijk moet worden gecommuniceerd. Geweldig, vindt iedereen, maar het management moet het goede voorbeeld geven. Als zij niet goed communiceren, doet een medewerker het ook niet. (MvH)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?