Terug naar overzicht

PvdA: extra fiscale aftrek voor levenlang leren

De PvdA wil mensen die via hun werkgever voor verlof sparen een extra financiële compensatie geven als zij die tijd benutten voor studie. Dagelijks zouden zij 58 euro extra belastingkorting moeten krijgen gedurende maximaal drie maanden.

Met het voorstel denkt de PvdA het sparen voor educatief verlof ook voor mensen met een modaal salaris aantrekkelijk te maken. De overheidsuitgaven die ermee zijn gemoeid, worden volgens de sociaal-democraten terugverdiend doordat beter opgeleide mensen bij ontslag sneller een baan vinden.
Het plan maakt deel uit van een scholingsnotitie die de oppositiepartij deze week lanceerde. Daarin pleit de PvdA onder meer voor een sociaal leenstelsel dat de toegang tot het hoger onderwijs ook in de toekomst waarborgt.
Eerder steunde de PvdA het voorstel van CDA-kamerlid Gerda Verburg om werkgevers die niets aan scholing van hun personeel hebben gedaan, een extra ontslagpremie te laten betalen. HBO-raadvoorzitter Doekle Terpstra bracht dit idee vorige week nogmaals onder de aandacht. (TdO/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?