Terug naar overzicht

Voorlopig geen extra directeur bij Sociale Studies

Er komen vooralsnog geen extra adjunct-directeuren bij de Academie voor Sociale Studies. De Raad van Bestuur wacht eerst de uitkomsten van het organisatieonderzoek af.

Eind vorig jaar werd besloten dat de huidige tweekoppige directie bij de academie wordt versterkt met twee tijdelijke adjuncts. Die zouden de leiding krijgen over het voltijdonderwijs in Breda en Den Bosch, zodat de directeuren Paul Appel en Cees van Dongen zich kunnen concentreren op de knelpunten.
Tegelijkertijd startte een onderzoek over de positionering, organisatie en werkwijze van de zittende directie. Dat wordt uitgevoerd door Leo Kerklaan van organisatie-adviesbureau Holland Consulting Group.

Terwijl de interne werving van kandidaten voor de interim-directeuren in een vergevorderd stadium was, besloten bestuur en directie om geen twee maar een adjunct-directeur aan te trekken. Een van de sollicitanten werd geschikt geacht, maar die haakte af. H
ierna werd een extern bureau gevraagd een kandidaat te leveren. Deze persoon voldeed, maar accepteerde uiteindelijk een andere baan. Hierop is in overleg besloten om de aanstelling van een derde directeur aan te houden tot de uitkomsten van het organisatieonderzoek duidelijk zijn.

Jacques Pijnappels, voorzitter van de academieraad, sprak tijdens de vergadering deze week zijn vermoeden uit dat al was besloten om het derde lid definitief aan de directie toe te voegen. Daar kon directeur Paul Appel geen uitsluitsel over geven.
Woensdag 8 maart vindt in Den Bosch een bijeenkomst plaats voor medewerkers waar de eerste bevindingen van het onderzoek worden besproken. (GR)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?