Terug naar overzicht

Deeltijdacademie start opleiding communicatie

De Academie voor Deeltijd in Breda gaat in september beginnen met een Bachelor of Communication. Met minimaal 15 studenten, anders wordt de opleiding onmiddellijk gestopt.

Die eis van de Raad van Bestuur is ‘heel logisch’, vindt directeur Jan van Wijk. ‘We moeten bedrijfsmatig werken binnen de hogeschool. Ik zou willen dat het op meer plekken zo was. We moeten resultaten behalen.’ Hij heeft er alle vertrouwen in dat het gaat lukken. ‘We hebben marktonderzoek gedaan waaruit blijkt dat er voldoende vraag is.’
Studenten die volgend jaar beginnen aan de opleiding, krijgen onderwijs in onder meer media, voorlichting, sponsoring, het organiseren van beurzen en tentoonstellingen en omgaan met de pers. Bovendien leren ze een communicatieplan schrijven en toegepast onderzoek doen. En dat allemaal door de besten uit het vakgebied. ‘We maken uitsluitend gebruik van docenten die een hooggeplaatste functie hebben in een groot bedrijf. Zij kunnen een heel realistisch beeld geven van het werk.’ Die docenten heeft hij Van Wijk al op het oog. ‘De contacten zijn gelegd.’

De opleiding communicatie was aanvankelijk aangevraagd voor de locatie Tilburg. Maar Van Wijk verwacht geen problemen met het verplaatsen van de onderwijslocatie. ‘We voeren onze activiteiten niet in Tilburg uit, maar in Breda.’ (MvH)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?