Terug naar overzicht

‘Dubbelzijdig printen standaard instellen’

Avans zou dubbelzijdig printen standaard moeten instellen op de printers, vindt docent Michiel Adriaansen. ‘Het klinkt simpel, maar waarom doen we het dan niet?’

Adriaansen zei dit gisteren in de vergadering van de academieraad van de Academie voor Algemeen en Financieel Management in Breda. Zijn mederaadsleden waren het met hem eens. Het voorstel wordt doorgespeeld naar de directie.
‘Er wordt veel gesproken over besparingen. Met dubbelzijdig printen bespaar je zo 40 procent papier’, meent de docent. Hoeveel er echt bespaard zou kunnen worden met deze maatregel is niet duidelijk. De Diensteenheid ICT en Facilitaire Dienst (DIF) mag om ‘commerciële en juridische redenen’ op het moment niet zeggen hoeveel papier Avans per jaar gebruikt, omdat het de bedoeling is de inkoop van afdrukapparatuur en – materiaal Europees aan te besteden.

Werknemers kunnen nu overigens wel zelf de printer zo instellen dat een velletje aan twee kanten wordt geprint. Daarvoor hoef je alleen maar in het venster voor het afdrukken ‘eigenschappen’ aan te klikken en vervolgens ‘long edge’ aan te vinken.
Ad Vogels, directeur van DIF, laat desgevraagd via de e-mail weten dat bewust niet gekozen is voor standaard dubbelzijdig printen. ‘Met de netwerkvernieuwing van 2003 is door Avans de functionaliteit geboden om dubbelzijdig te printen en te kopiëren. De gebruiker zelf kan voor deze opties kiezen. Het zou m.i. te bevoogdend zijn om deze manier van werken op te leggen, het is beter als de mensen dit zelf beseffen’, schrijft hij. (PM)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?