Terug naar overzicht

Expositie in zeecontainers

Tien kunstenaars exposeren grafisch werk in vijf oude zeecontainers in Breda. Onder meer de Bredase kunstenares Yvonne Né toont er haar werk.

De zeecontainers zijn op het oude spoor nabij de watertoren in de wijk Belcrum geplaatst. Deze wijk, achter het station, gaat de komende jaren op de schop. De ‘Spoorzone’ wordt helemaal vernieuwd. Er komen onder meer kantoren. De zeecontainers staan symbool voor de industriële bedrijvigheid die er eerst was.
Werkplaats RAAF heeft tien kunstenaars uitgenodigd om in haar werkplaats de metamorfose van de wijk Belcrum vorm te geven in grafisch werk. De kunstenaars zijn geselecteerd om hun tekenkwaliteiten en de eigenheid ervan.
Op zaterdag 18 maart om 16.00 uur wordt de expositie geopend in de werkplaats RAAF, in gebouw Electron aan de Belcrumweg 19. De locatie van de expositie is daar vlakbij, op de kruising van de Belcrumweg en Speelhuislaan. De tentoonstelling is vervolgens elk weekend tot en met 9 april te zien van 13.00 tot 17.00 uur.
De deelnemende kunstenaars zijn, naast Yvonne Né: Marc Nagtzaam, Kitling Jordens, Jacomijn den Engelsen, Danielle Lemaire, Jaap de Vries, Abdol Motavassel, Pierke Hulsof, Alexandra Roozen en Carlijn Mens. Meer informatie vind je op www.werkplaatsraaf.org en www.yne.nl. (PM)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?